Ζητάς συνέχεια γλυκό;

 

Ζητάς απεγνωσμένα γλυκό, ζυμαρικά, ψωμί ή φρούτα; Θα φας μια ωραία σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο και λίγα λεπτά αργότερα θα ζητάς κάτι γλυκό; Έχεις κακή διάθεση και θες κάτι σοκολατένιο; Έχεις παρατηρήσει ότι το χειμώνα καταναλώνεις περισσότερα γλυκά και ειδικά σοκολάτα; Τι συμβαίνει;

Μπορεί να είναι μια απλή συνήθεια, ένας ευχάριστος τρόπος να τελειώσεις το γεύμα σου ή να οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και ο οργανισμός σου ζητά να καταναλώσει τροφές που του φτιάχνουν τη διάθεση.

Η σεροτονίνη είναι η «χαρούμενη» ουσία του εγκεφάλου, η οποία σε φυσιολογική ποσότητα προσδίδει ένα αίσθημα ηρεμίας, ευφορίας, ευτυχίας και ικανοποίησης. Απ’ την άλλη, ο φόβος, το στρες, η κατάθλιψη, η μειωμένη έκθεση στον ήλιο το χειμώνα και η αύξηση κάποιων ορμονών, όπως η προγεστερόνη, λίγο πριν την έμμηνο ρύση μειώνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό. Όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι χαμηλά έχεις έντονη τάση να καταναλώσεις υδατάνθρακα ή κάτι γλυκό. Οι υδατάνθρακες, ουσιαστικά, αυξάνουν τις συγκεντρώσεις του αμινοξέως τρυπτοφάνη, που αποτελεί πρόδρομο ουσία της σεροτονίνης.

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
Go to top