Χρήσιμες οδηγίες για την παραλία

 

ο καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και όλοι περιμένουμε πως και πως την απόδρασή μας στις παραλίες. Λίγοι από εμάς, όμως, σκέφτονται τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεσή μας στον ήλιο και τη ζέστη και ακόμα πιο λίγοι από εμάς λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Οι υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία, ηλιακά εγκαύματα ακόμα και αν καθόμαστε στη σκιά ή κάτω από την ομπρέλα λόγω αντανάκλαση της ακτινοβολίας, αφυδάτωση, δερματικές αλλεργίες.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασία φτάνει στις υψηλότερες τιμές της. Φροντίζουμε να αναπληρώνουμε συνεχώς με υγρά τον οργανισμό μας, πίνοντας νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βοηθούν τον οργανισμό να παραμένει ενυδατωμένος. Αποφεύγουμε την κατανάλωση αναψυκτικών και αλκοόλ.

Χρησιμοποιούμε πάντα αντιηλιακά προϊόντα με ασφαλή δείκτη προστασίας αναλόγως με τον τύπο του δέρματός μας, τα οποία ανανεώνουμε συνεχώς μέχρι την απομάκρυνσή μας από την παραλία. Φοράμε πάντα καπέλο, ενώ απομακρυνόμαστε από τον ήλιο σε περίπτωση που νιώσουμε δυσφορία, ζαλάδα, πονοκέφαλο, δύσπνοια ή σύγχυση.

Αποφεύγουμε την κατανάλωση μεγάλων και λιπαρών γευμάτων πριν το κολύμπι, τα οποία μας κάνουν νωχελικούς και μειώνουν τα αντανακλαστικά μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες πνιγμού.

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
Go to top