Ανάλυση DNA

H ανάλυση του DNA είναι μια πολύ απλή εξέταση τεράστιας σημασίας

Με την εξέταση αυτή λαμβάνεται δείγμα σιέλου και εξετάζεται το σύνολο των γονιδίων ως προς την κληρονομική προδιάθεση του ατόμου για την εκδήλωση μεταβολικών διαταραχών και ΣΔ ΙΙ.

Κατά την εξέταση αυτή εξετάζονται από διαπιστευμένα κέντρα του εξωτερικού ζεύγη γονιδίων για κάθε νόσημα και ορίζεται η κληρονομική προδιάθεση του ατόμου για την ανάπτυξη των μεταβολικών διαταραχών και ΣΔ ΙΙ σε επίπεδο ποσοστού.

Σημειώνεται ότι τα εξεταζόμενα ζεύγη γονιδίων είναι γονίδια των οποίων η έκφραση επηρεάζεται από επίκτητους παράγοντες π.χ. διατροφή, άσκηση, κάπνισμα, κλπ. και κυρίως από την αυξομείωση του σωματικού βάρους. Επομένως, η γνώση του ποσοστού έκφρασης των συγκεκριμένων γονιδίων έχει τεράστια σημασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μεταβολικών διαταραχών και ΣΔ ΙΙ.

Σε συνδυασμό με τη μέτρηση του κυτταρικού οξειδωτικού stress, η ανάλυση DNA μας παρέχει την πιο αξιόπιστη πληροφορία για το παθοφυσιολογικό και γονιδιακό υπόβαθρο των μεταβολικών διαταραχών για κάθε άτομο ξεχωριστά και απολύτως εξατομικευμένα.
 


Η λήψη του δείγματος γίνεται στα γραφεία της Lipolysis υπό την καθοδήγηση της Βιολόγου Διατροφόλογου, τα αποτελέσματα λαμβάνονται περίπου μετά 1 μήνα και συνοδεύονται από πόρισμα γενετιστή. Είναι αυτονόητο, ότι η πληροφορία αυτή ως ιατρική εξέταση εμπίπτει στο Ιατρικό Aπόρρητο.

Δείτε επίσης: Αιματολογική εξέταση οξειδωτικού stress

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
Go to top